dijous, 28 de març del 2013

Perquè aquest blog

Parlant no fa gaire amb un bon amic metge, va sortir el tema de les persones que, per motius de salut, han de caminar però no poden afrontar excursions de fort desnivell i, a més, s'han de conformar amb caminades de curta durada. Es tracta, sobretot, de persones amb afeccions cardiovasculars, o amb problemes a les articulacions. I també, persones d'edat que volen fer un passeig fugint de l'asfalt de la ciutat. I, perquè no, com em suggereix un altre bon amic, famílies amb mainada petita.
Vall de St. Daniel

N'hi ha molts llibres, pàgines webs i blogs amb rutes diverses d'excursionisme i/o senderisme. Però la persona que vulgui trobar una amb les característiques que he referit abans, haurà de fer una llarga recerca fins trobar el que necessita.

Per això m'he decidit a elaborar una sèrie de rutes, centrada en les rodalies de Girona, que és la zona que més he trepitjat, amb la característica comuna de ser curtes (procurar que no passin de les dues hores) i d'acumular un desnivell petit o molt petit.
A cada ruta trobareu un mapa, una breu resenya i un seguit de fotos que ajudin a una bona orientació. A cada lloc de pas del camí, s'indica la alçada a la que es troba en metres (m), el temps parcial en minuts des del lloc anterior, i el total de temps acumulat.

He establert el següents grups de rutes, que trobareu a les pestanyes de la part superior del blog, a l'índex d'itineraris:
Vall de St. Daniel.
Vall de Llémena.
Carrils bici i vies verdes.
Rutes a Girona-ciutat.
Altres rutes del Gironés
Al voltant de l'Onyar
Vall del Ter
La Selva
Pla de l'Estany
Alt Empordà
Baix Empordà
Altres rutes

Per suposat, aniré ampliant periòdicament el contingut. Hi ha la possibilitat de fer una subscripció al blog (a la columna dreta), per tal de rebre notícia puntual de les rutes que vagi incorporant. I agrairé els comentaris, observacions i aportacions dels lectors.

El lector podrà trobar també, a la mateixa columna dreta, enllaços a altres llocs web que li puguin resultar d'interès.

Aquest blog es pot consultar també en versió optimizada per a mòbil. Això facilita el seu ús durant l'excursió per tal de llegir les indicacions i veure les fotos.

Només desitjo que aquestes rutes siguin útils i contribueixin a un millor coneixement del privilegiat entorn gironí.



10 comentaris:

  1. Felicitats Lluís per aquest blog !!!

    ResponElimina
  2. Feia temps que buscàvem això!! Serem segur uns bons usuaris del blog, doncs tenim 3 nenes petites i és una bona manera de fer cames.
    Margarida

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolguda Margarita!
      M'alegra que el blog et pugui ser útil! Dintre de poc ho continuaré actualitzant.
      Salutacions!

      Elimina
  3. Hola Lluis,
    Acabo de descobrir el teu blog a través de "Indrets Oblidats" i volia comentar-te que em sembla una molt bona idea, crec que hi ha molta gent que ens aprofitarem! De moment ja estic subscrit.
    Salut!!

    ResponElimina
  4. Bon dia Lluís!!! Moltes gràcies per aquesta iniciativa i per mostrar-nos diferents rutes, camins i llocs amb molt d'encant Girona i rodalies. Jo hi camino sovint per les zones que ens mostres i he de dir que alguns dels indrets els he descobert gràcies a tu.
    Salut, cames i camins!!!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies, Cristina!
    M'alegra que t'hagi estat útil, i espero continuar omplint-lo d'itineraris.
    Salutacions i endavant amb Nordic Walking!

    ResponElimina