divendres, 12 d’abril del 2013

6. St. Gregori i Taialà

Aquesta ruta ens permet fer un itinerari circular des de St. Gregori a Taialà, tot passant a l'anada pel camí Ral de St. Gregori a Girona, conegut també com a carretera fonda, per l'antic aeròdrom de St. Gregori, i per algunes masies importants; de tornada veurem boscos, camps i un curiós pont.

Hi ha autobusos de línia de Girona a St. Gregori que ens faciliten el transport. Es poden consultar els horaris aquí.

Desnivell: 45 metres.
Temps: Gairebé dues hores.
Distància: 7,9 quilòmetres.
El camí es troba senyalitzat com a "itinerari 3". Indiquem en la ressenya on són els senyals.
(Aquesta ruta segueix en part la publicada per l'Ajuntament de St. Gregori, que es pot veure aquí).

També es pot seguir aquest itinerari per Wikiloc.


Des de la parada de l'autobús (davant l'Ajuntament) (103 m.), retrocedim una mica per la carretera i agafem el carrer Montseny de baixada, a tocar de l'edifici de 'La Caixa'.


Després d'una rotonda (seguim recte), arribem al carrer PitRoigs.


El seguim cap a l'esquerra i seguim endavant, després per pista de terra, fins arribar al nucli de Cases Noves (senyal).

Cases Noves                90m       20'

Passem pel bell mig de les cases i continuem per la pista. Trobarem uns minuts després la cruïlla cap a Canet d'Adri. La deixem i seguim recte fins el següent trancall, que agafem cap a l'esquerra (senyal).

Aviat arribem a la carretera.

Carretera                     91m           15'       35'

La creuem i pugem per la pista (senyal) que surt d'allà mateix cap a l'esquerra i passa prop del imponent mas de la Jueria. Seguim per la dreta, i anem avançant al costat d'un gran pla sembrat (el pla de la Jueria). Aquí hi va haver un aeròdrom durant la Guerra Civil. Al final del conreu, el camí fa una mica de baixada, passem per sota de Can Vador d'Amunt i trobem una carretera asfaltada.

Carretera                      88m           14'       49'

La seguim per l'esquerra en pujada. Dos minuts després, just abans d'un transformador elèctric (senyal), agafem el camí que surt a l'esquerra...


... i que travessa el pla de Taialà. Molt bona vista d'aquest poblet, amb esglèsia i castell, de les muntanyes properes i de Girona.
Arribem de nou a un camí asfaltat (el carrer dels Suros), en un extrem del nucli de Taialà.

Carrer del Suros         106m           13'       1h 2'

Tot i que un rètol indica que el camí a seguir és cap a la dreta, nosaltres girem a l'esquerra i abandonem tot seguit l'asfalt per prendre una pista (senyal) que voreja uns conreus.  

L'itinerari cap a la dreta fa una volta per Taialà i torna després al mateix lloc. Aquesta volta pots suposar 30-40 minuts més.
Aviat entren per breus moments en un bosc.

Bosc                       108m          4'       1h 6'

Quan sortim del bosc, cal seguir un camí que voreja un camp, que ens queda a l'esquerra.
En acabar el camp, trobarem una cruïlla.

Cruïlla                              110m         2'       1h 8'

Aquí girem a l'esquerra (senyal). Comença ara la part de bosc més bonica de l'itinerari.
Arribarem en uns minuts a la carretera de Cartellà.

Carretera                       130m           12'        1h 20'

La travessem i baixem per un camí que va sota una línia elèctrica. Quan ja hem abandonat la línia elèctrica, trobem un marge en fort desnivell i una cruïlla,

on hem de prendre cap a la dreta. Aviat passarem per sobre d'un pont.

Pont de Carrasquet   115m           7'         1h 27'

Es tracta d'un pont ben curiós, amb un arc força petit. Continuem, primer per bosc i després a la vora de sembrats, fins arribar a la carretera de La Bruguera.

Carretera                      118m           13'       1h 40'

La creuem i trobem després una pista amb tanques (a la dreta) i un camí (a l'esquerra). Hi ha senyal entre els dos camins i una alzina monumental amb plafó explicatiu. Si continuem per la dreta, passarem per Can Serra i baixarem als carrers d'una urbanització de St. Gregori, amb poca edificació. Seguirem per l'esquerra, i arribarem aviat també a aquesta urbanització  amb forma de mitja circumferència.  En ambdós casos, podem confluir en el carrer Montseny, 


que ens porta a les escoles de St. Gregori i a la carretera de Girona. A la dreta, al costat de l'Ajuntament, hi ha la parada de l'autobús.

Carretera                    103m         14'       1h 54'




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada