dimecres, 24 d’abril del 2013

9. De St. Daniel a Montjuïc

Itinerari que segueix gairebé tot el fons de la vall de St. Daniel cap al nord, i regresa al Monestir per la falda de Montjuïc. La línia discontinua del mapa indica una drecera amb més pendent. En part, aquest recorregut coincideix, en sentit contrari, amb el ressenyat a l'itinerari 8.
Desnivell: 115 metres
Temps: 1h. i mitja.
Distància: 5,3 quilòmetres.

Es pot seguir la ruta per Wikiloc.



Sortim des del Monestir de St. Daniel (84m) pel carrer Tambor Samsó (camí de St. Miquel). 

Passem al costat del Cementiri i arribem a l'aparcament de la Font del Ferro, on s'acaba l'asfalt. (Des d'aquí poden seguir, cap a la dreta, els itineraris 1 i 2 en sentit invers).

Aparcament          96m         16'

Continuem la pista, passant per l'antiga fàbrica Saguer, fins arribar, abans del Mas Miralles, a un trencall que ens convida a anar cap a una antiga terrera.

Trencall                 107m          6'        22'

Aquest camí va també cap a la Torre Bonica (en uns 20-25 minuts) tot fent dreçera, amb algunes pujades fortes (veure aquest recorregut, a l'inversa, a l'itinerari 8). Si volem fer el mateix desnivell, però en una mica més de  temps (per tant, amb pujades més suaus), ens oblidem del trencall i seguim la pista cap a la dreta,fins just abans del pont de la riera de St. Miquel. Sense creuar el pont, girem a l'esquerra, tot passant per sota del Mas Miralles.

Pont                        112m           1'        23'

Un cop deixat enrera aquest mas, el camí avança en lleugera pujada entre camps i veiem a dalt, al fons de la vall, la Torre Bonica, on hem d'anar a parar.  Deixem una casa a la dreta, passem per les ruïnes d'una altra (Can Vila), anem paral·lels a la N-II  i arribem a un pont que la travessa per sobre.

Cruïlla i pont        160m          21'      44'

A la cruïlla seguim a l'esquerra (sense passar pel pont) i, una mica més enllà, girem de nou a l'esquerra. 

La pista de la dreta també ens portaria, però fent una mica de volta. Després de deixar alguna casa a l'esquerra (Ca la Loreto), arribem a un coll, prop de la Torre Bonica.

Coll i Torre Bonica     174m      8'      52'

Aquí trobem l'asfalt i el seguim cap a l'esquerra (a la dreta aniriem a Campdorà, per carretera sense pràcticament desnivell -veure itinerari 8.-). Fem una estona de camí en pujada, fins trobar un corriol que baixa a l'esquerra i segueix la carretera a menys alçada.

Corriol                    199m         5'        57'

El corriol, aviat pista més ampla però dolenta, va faldejant per sota de les cases de la urbanització de Montjuïc. Anem fent camí fins que ens trobem una cruïlla, just abans d' una casa de color vermellós -la primera que es troba al camí mateix-.

Cruïlla i casa         170m         15'      1h 12'

Deixant la casa a la dreta, anem a parar sota d'ella i continuem pel camí que segueix faldejant la urbanització, sense entrar-hi.  Arribarem a un carrer asfaltat i el seguim fins a la primera cruïlla.

Cruïlla                     141m         8'       1h 20'

Aquí girem a l'esquerra en baixada forta pel carrer Torre Suchet i immediatament a la dreta 

i continuem baixant fins just abans d'arribar a una corba molt pronunciada cap a l'esquerra, on surt un camí, també a l'esquerra.

Cruïlla                    126m       2'       1h 22'               


Ara, hem de girar a l'esquerra tot agafant aquest camí que devalla clarament cap al Monestir  i edificis del nucli de St. DanielEl camí arriba a l'alçada d'algunes cases i, rápidament, desemboca en un carrer asfaltat (carrer de les Monges), que seguim en direcció descendent. En poca estona ens trobem ja al costat del Monestir.

Monestir                  84m        7'        1h 29'


                                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada