diumenge, 22 de setembre de 2013

29. Boscos de Taialà

Per la banda nord de Taialà hi ha una carena que enllaça amb el poble de Sant Medir.
La ruta que presentem avui no arriba a Sant Medir sinò que, des d'un punt de la carena, baixa a trobar el torrent de Bullidors i ens torna a Taialà.
Podem deixar el cotxe a la carretera, en la cruïlla que mena a l'església del poble.

Desnivell: 78 metres.
Temps: Una hora i mitja, aproximadament
Distància: 5,8 quilòmetres.

Es pot fer la ruta seguim el recorregut per Wikiloc.Un cop hem deixat el vehicle al costat de la carretera (quilòmetre 4 de la GIV 5312), caminem per ella en direcció a Girona uns 400 metres fins el trencall de Can Toni.

Trencall                  93m         5'

Deixem can Toni a l'esquerra i enfilem una pista que llueix un disc de prohibit el pas (a vehicles). La seguim durant quatre minuts fins que veiem Can Codina davant nostre.

Can Codina             105m       4'         9'

Deixem la pista i seguim pel camí herbat, al costat del pal elèctric. Pasem al costat der Can Codina, que deixem a la dreta, i enfilem en direcció a unes granges.

Granges                  113m          5'        14'

Darrera de les granges agafem un camí  prou ample. Just desprès d'una cadena, prenem un trencall que surt a la dreta:

Trencall                 119m        2'      16'

Aquest corriol creua tot seguit un altre camí i es converteix en una pista, durant una estona força dolenta, que va seguint la carena entre alzines. Hem de continuar per aquí, deixant un munt de camins que s'ajunten per la dreta i per l'esquerra.
Al cap de força estona, deixem una pista que surt cap a l'esquerra i que es dirigeix a can Vadó, per on passarem més tard. Si la seguim ara, escurçarem el recorregut en uns 20 minuts.
(Pista can Vadó    163m      30'      46')
Passem per sota d'una línia elèctrica i, tot seguit, trobem una cruïlla:

Cruïlla                    171m      7'       53'El camí que portem continua cap a Sant Medir. Nosaltres girem cap a l'esquerra. El camí va baixant tot passant per una altra carena. Deixem els que surten a tots dos costats, però que es veu que són secundaris i, al cap de poc, tornem a travessar la línia elèctrica.


Línia elèctrica       168m     4'      57'

Poc després, trobem una cruïlla.

Cruïlla                      157m        4'       1h 1'

És millor prendre el camí de l'esquerra (a Wikiloc, la ruta segueix el de la dreta). Ambdós ens porten al mateix lloc:  baixen i fan una ziga zaga per arribar al fons de la vall que forma el torrent de Bullidors. Trobem el camí que la segueix, i que agafarem cap l'esquerra.

Vall                          111m      11'       1h 12'

En dos minuts, passem a tocar de can Vadó, mas tancat i deshabitat.

Can Vadó               110m      2'     1h 14'

Davant d'aquest mas, hi ha un recollit pla herbat molt bonic, entre el camí i el bosc de ribera (llàstima de la línia elèctrica que el recorre).

Només cal seguir aquesta pista, ara molt ben arranjada, que travessa el torrent de Bullidors i passa després per una roureda, que es barreja tot seguit amb plataners.
Arribem, finalment, a la carretera on haviem deixat el cotxe.

Carretera              108m       19'      1h 33'Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada